Якби планета була іншою?..

Учні 5 класу представили свої проекти, у яких змоделювали життя Землі без рослин, тварин, грибів та бактерій.

Ми звикли бачити Землю такою, як вона є — єдиним організмом, де кожна система виконує певні обов'язки. Але що сталося, як би якась з ланок... зникла?

Учні об'єдналися в 4 групи, отримавши завдання, яке потребує аналітичних навичок і вміння мислити. Без теоретичних знань, звісно, не обійшлося, але головну роль вони не грали. Хлопчики й дівчатка змоделювати наступні ситуації:

  • існування планети Земля без рослин;
  • існування планети Земля без тварин;
  • існування планети Земля без грибів;
  • існування планети Земля без бактерій.

Спільними зусиллями учні мали опрацювати матеріал, розробити дизайн свого проекту і висловити свою думку. Кожен працював спочатку на командний, і лише потім — на власний результат. Після доповіді однієї з команд розпочиналась загальна полеміка, де учні з інших команд ставили запитання, вели дискусію, надавали рецензію виступу команд та оцінювали кожного учасника.

Подібний проект вже став традиційним серед п'ятикласників і викликає не тільки масу задоволення, а й певні труднощі, адже робота, що поєднує розвиток аналітичних навичок та творчих рішень, вимагає зусиль та особливої відповідальності! Але 5 клас впорався з першого разу! :)

Якого ж висновку дійшли учні? А про це ви можете дізнатися, переглянувши фото :)

Поділитись: