Створюємо ліси!

06.12.2021
Восьмикласники побували на екскурсії територією лісгоспу

Початок зими для учнів 8-Б класу ознаменувався неймовірною поїздкою до Тетерівського лісового господарства, що поблизу с.Пісківка Бородянського району, де вони взяли участь у акції в рамках програми Президента “Зелена країна” — “Створюємо ліси разом”. Про те, що там відбувалося, розповідає виховниця класу пані Ольга Крапив'янська.

На нас чекав теплий прийом, цікава та пізнавальна екскурсія територією лісгоспу, де ми дізнались про всі напрямки діяльності підприємства: охорону та захист лісу, лісовідновлення, догляд за лісом, заготівля деревини. Так ми на власні очі побачили, як у лабораторії перевіряють якість насіння, як його зберігають та готують до пророщення, власноруч посадили саджанці сосни, дізнались від працівників охорони, яким чином вони через камери веж спостереження слідкують за лісом, щоб вчасно відреагувати на випадки пожеж чи інших форс-мажорних ситуацій. У подарунок ми набили шишками повні кишені, аби після повернення до школи створити у класній кімнаті атмосферу новорічних свят. На прощання нас пригостили смачним обідом, приготованим на вогнищі.

Цей день запам’ятається нашою участю в корисній справі — внесок учнів 8-Б класу у відновленні лісів України неоціненний. Ми щиро дякуємо Державному агентству лісових ресурсів України та працівникам Тетерівського лісового господарства за можливість долучитись до такого масштабного проєкту. Щиро радіємо нашій співпраці!

Поділитись: