Онлайн-дебати: це можливо?

Ям ми вчились дебатувати через Zoom

Як добре, що навчальні зустрічі можна перенести в онлайн! Межі стерто, кілометри скорочено, і навіть з дому можна відкривати для себе нові навички 

Цього тижня старшокласники під час онлайн-зустрічі познайомились із досвідченим дебатером Арьє Мора, віце-президентом ВМГО «Федерації дебатів України», переможцем, топ-спікером всеукраїнських та міжнародних турнірів. Пан Арьє розповів про основні правила проведення дебатів та чому взагалі варто вчитись дебатувати. Цікаво, як таке хобі розвиває людину одразу в декількох напрямках: покращує ерудицію (бо щоб дебатувати на різні теми треба багато знати й читати!), додає навичок красномовності (дебатери отримують позицію "за" чи "проти" названої теми через жеребкування, і суддю потрібно переконати в своїй позиції, навіть якщо в реальному житті ви її не підтримуєте!), допомагає швидше думати й мислити ширше. 

А щоб підкріпити теорію та продемонструвати на практиці, як це — вміло дебатувати, пан Арьє та його товариш Олег Стоєв провели для учасників зустрічі показовий виступ на тему "Чи варто вступати після школи до університету?". Це було настільки блискуче, що навіть глядачам з певною позицією було не так і легко обрати переможця. Та зрештою учні підтримали позицію "за" вступ. Цікаво, як це вплине на їхній вибір :)

Сподіваємось, що після ознайомчої зустрічі наші плани з відкриття дебатного клубу підтримає ще більше учнів, і наш онлайн-клуб скоро перетвориться на офлайн :)  

Поділитись: