День захисників і захисниць України

Про всі наші події до свята

Минулого та цього тижня ми дізнаємось більше про українських захисників та захисниць — від стародавніх до сучасних, — та дякуємо їм за все, що вони робили і роблять.

  • Одинадцятикласники й десятикласники взяли участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування полеглих захисників України. 
    "Церемоніал вшанування пам'яті вражаючий — і стилістика самої Зали пам'яті, і почесна варта, і дзвін, який дзвонив за кожним, хто загинув саме в цей день. Геть не очікував вистрілів у повітря. Дуже добре, що згадують наших захисників поіменно", — поділився майбутній випускник Нікіта.
  • Славетний казкар Сашко Лірник та Київський театр пісочної анімації «Золотий Лев» розповіли нам кілька древніх історій про тих, хто споконвіку боронив нашу країну, від Святослава Хороброго до Кирила Кожум‘яки. Дух їхній і досі тут, на українській землі, носить то обладунки, то військову форму. Бо у нашій країні ніколи не було боягузів, і завжди є кому її захищати!
  • До першачків та дошкільнят у гості прийшли козаки з Козацької лицарської школи, з якими і гопака танцювали, й канат перетягували, й іншими козацькими забавами розважалися.
  • Учні 5-тих класів вирушили в подорож до Музею живої історії "Мамаєва Слобода". Прогулянки поміж старовинними сільськими будиночками, виконання "Козацького квесту", козацькі ігри та хода на ходулях зробили цей день цікавим та веселим. Команди наввипередки виконували завдання, розшукували потрібні літери та вразили організаторів квесту знаннями про історію козацтва та про відомих козаків.
Поділитись: