Поговоримо про інклюзію?

07.12.2020
Як наші вчителі класу підтримки дітей з особливими освітніми потребами діляться досвідом

Щоб ефективно навчати дітей, учителі й самі постійно вчаться та діляться досвідом одне з одним. Ось і цього разу наші колеги з класу підтримки для дітей з особливими освітніми потребами запросили учителів на майстерку з інклюзивного навчання. Пані Аліна, одна з учителів класу, розповідає як це було. 

Аліна Пилипець, учителька класу підтримки: Навчання в Новопечерській ніколи не зупиняється! І втратити нагоду корисно провести час під час осінніх канікул ми теж не змогли.

Цього разу вчителі початкової школи брали участь в майстерці «Інклюзивне навчання в Новопечерській школі», яку провели колеги з класу підтримки. Цей напрямок вже третій рік поспіль дає можливість діткам з особливими освітніми потребами бути членами нашої родини. Інклюзія — для кожного. Хтось вчиться отримувати знання разом з однокласниками, вивчає правила знайомої всім гри, підтримує розмову з друзями (а це не так легко, як здається), а хтось вчиться толерантності, співпраці, взаєморозумінню, вчиться сприймати людей такими, які вони є.

Вчителі, психолог, логопед, асистенти, діти та батьки — кожний з нас займає вагому роль у житті та навчанні діток з особливими освітніми потребами. На майстерці колеги з класу підтримки більш детально розповіли про зону відповідальності кожного та про те, як важливо працювати в одному напрямку. Лише в синергії ми можемо творити зміни. Наша співпраця є ключовим елементом в створенні середовища, де діти почуватимуться щасливими та захищеними, відчуватимуть підтримку та зможуть максимально розвивати свій потенціал.

Поділитись: