Як ми рятуємо комах

08.05.2019
Наші учні створили будиночки для крихітних мешканців

Історія справжнього порятунку!

Поки на екранах світ бережуть Месники та об'єднані сили Вестеросу, наші учні рятують світ справжній, хоч і маленький, — світ комах 

Ми рідко про це думаємо, але ці крихітні істоти, що оточують нас майже завжди, роблять набагато більше користі, ніж дошкуляють. Без них, скажімо, зникнуть яблука й вишні (бо не буде кому запилювати квітки), а деяким видам риб не буде чим харчуватися  І справа в тому, що кількість комах у світі справді щороку зменшується через людську діяльність. 

Ще у січні з цією проблемою до нас звернулись по допомогу представники благодійного фонду "Розвиток безпечного життя" (CF Safe Life Development), Національного природного парку "Пирятинський" та інституту біології та медицини КНУ ім. Т. Шевченка, щоб ми створили затишні домівки для комашок, яким не вистачає "житла" в умовах великого міста. І ми це зробили! 

Тривала робота на гуртках завершилась, і одну з шикарних комашиних новобудов уже встановлено в нашому дворі. Ще два будиночки відправляться до Сирецького дендропарку та Голосіївського парку.

Стежитимемо за тим, як відбувається заселення, і обов'язково покажемо вам! 

Поділитись: