Як рятують серця?

У Новопечерській відбулась презентація книги "Інструкція до запасного серця"

Закохані в Новопечерську — це ми! 

Минула п'ятниця (втім, як і будь-який інший день) — це така класна нагода привітати друзів і всіх, хто навколо, та нагадати їм, які вони важливі. Традиційно в цей день у нас працює сердечна пошта, скриньку для якої виготовили разом учителька трудового навчання пані Вікторія та наша учениця Вероніка :) Кожен міг привітати когось із новопечерської родини та, звичайно, отримати привіт у відповідь 

А в четвер у нас і взагалі була пречудова подія: презентація українського видання книжки Тамсин Мюррей "Інструкція до запасного серця", зворушливої історії про любов, переплетену з темою донорства та трансплантації.

Уривки з книги для всіх, хто зібрався, прочитали пані Зоя Литвин, засновниця нашої школи, пані Марія Курочкіна, головна редакторка видавництва "Артбукс", та Максим Греков, хлопець, який вже три роки живе із пересадженим серцем. Про те, наскільки тема трансплантації актуальна та важлива для України, нам розповів директор Інституту серця, кардіохірург Борис Тодуров. А потім ми всі разом підписали листівки для хлопчика, який просто зараз чекає на нове серце!

Просто зараз на трансплантацію чекають більше 5 тисяч українців. Це тема, яку ми майже не обговорюємо, але про яку варто хоча б подумати. І ми раді, що в цей день учні та команда дізнались трохи більше про трансплантологію та людей, яким вона рятує життя.

Словом, дуже зворушлива вийшла зустріч  :)

Поділитись: