Про життя томатове

Якими проектами займаються вихованці класу дошкільної підготовки (4 роки)?

Нас часто запитують: "А чим саме займаються дітки в класах дошкільної підготовки? Вони такі маленькі, напевно, здебільшого граються?"

Розповідаємо та показуємо один з варіантів роботи — цілі проекти з дослідження світу, якими діти займалися цієї осені! Малеча досліджувала життєві цикли різних рослин: квасолі, гарбуза, томата, капусти та інших. Дізнавалась дуже багато цікавого: для чого потрібне насіння (виявляється, саме з нього виростають молоді рослинки!); що буде з листям капусти та помідорами, якщо вони тривалий час зберігатимуться не в холодильнику (отакої — в'януть та псуються!); чи вся капуста має багато листя і чи завжди вона тільки зеленого кольору; що у капусти всередині (кісточка, земля?); чи всі помідори червоні і круглі? Саме такі дослідження розвивають критичне мислення дітей, вчать ставити запитання та шукати відповіді на них! 

Свої спостереження діти творчо оформили та представили своїм друзям з класу. Під час презентації діти розвивали креативність, адже кожна презентація — це особливе бачення дитини: книжка, постер або справжня рослинка. Вміння презентувати свій проект і вміння вислухати презентації інших — це непрості уміння, але дуже важливі! 

Великим завершенням проекту стало Свято осені для дітей для батьків.

Ось так ми досліджуємо світ: розглядаємо, доторкаємось та нюхаємо, і все це — дуже серйозно :) 

Поділитись: