Музейні експонати поруч з нами

Учні побували на віртуальній екскурсії Київським укріпленим районом

"Ого, та я ж щодня проїжджаю повз це місце до школи, і навіть не знаю, що це!" — такі здивовані репліки учнів ми не раз чули під час віртуальної екскурсії Київським укріпленим районом.

Історія поруч з нами! Ми навіть не замислюємось, які події могли відбуватись на цьому самому місці менше століття тому. Такою стала ідея уроків для учнів середньої школи, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який провів для них військовий історик Андрій Швачко. Основний напрямок роботи пана Андрія — вивчення історії Другої світової війни, зокрема Київського укріпленого району, історії Києва 1941-1943 років, ставки Гітлера "Вервольф", тож він розповів учням багато цікавого про місця, які вони часто бачили, та не знали їхньої історії. Ми побачили фото довготривалих оборонних точок Київського укріпленого району, дізнались про їхнє влаштування та життя оборонителів міста під час Київської оборонної операції у 1941 році. 

Коли карантин закінчиться, ми обов'язково вирушимо на справжню екскурсію, щоб побачити все не на фото та відео, а на власні очі, та спробувати відчути історію на дотик. А поки радіємо з того, що нам дозволяє побачити й почути онлайн-навчання :)

Поділитись: