Зустріч із Марджері Браун

До Школи завітала вчителька з ТОП-10 учителів світу за версією Global Teacher Prize 2018.

14 вересня в нашій Школі відбулась зустріч із Марджері Браун, одна з ТОП-10 учителів за версією Global Teacher Prize 2018.

Пані Марджері — вчителька історії з Південно-Африканської Республіки, яка вже понад 40 років бореться за рівні права усіх дітей на освіту, незалежно від соціального статусу та кольору шкіри. Саме завдяки їй у ПАР з'явилася перша школа, в якій темношкірі та білі діти отримали можливість навчатися разом, адже ще зовсім нещодавно їхнє навчання проходило в окремих класах. 

Наразі пані Марджері займається також і волонтерською діяльністю, адже в ПАР все ще є діти, які не вміють читати, а в більшості шкіл навіть немає бібліотек. Її програми навчання грамоти впроваджують на державному рівні! І хоча різниця між соціальними прошарками ще досить велика, більш розвинуті та елітні школи долучаються до розвитку бідніших.

Навчаючи своїх учнів історії, пані Марджері також звертає увагу на розвиток критичного мислення та емпатії. Демонструючи візуальний матеріал до уроків (наприклад, фото), вона закликає учнів уявити, що відчувають люди, які на ньому зображені, а обговорюючи ту чи іншу подію, запитує, як вона впливала на кожний прошарок населення. Учні також беруть участь у дебатах, відстоюючи свої думки щодо різних питань. Усі проблеми, які їх хвилюють, діти обговорюють навколо особливого дерева біля школи.

З нашої Школи пані Марджері попрямувала до Львова, куди була запрошена в якості члена журі Global Teacher Prize Ukraine 2018. Сподіваємось, подорож до України надихне її на наступні дивовижні проекти!

Поділитись: