Вистава на допомогу

Старшокласники поставили благодійний спектакль "Ніч перед Різдвом" в поміч проєкту "Перша професія"

Коли творчість поєднується з добрими намірами, відбувається щось чудове 

Учні старших класів запросили новопечерську родину на благодійну виставу "Ніч перед Різдвом". Кажуть, що хотіли влаштувати дійство до зимових свят, а коли дізнались про проєкт "Перша професія", який дає освіту дітям з інтернатів, то вирішили, що їхня творчість може допомогти іншим за стінами Новопечерської.

Для того, щоб вистава побачила світ, довелось пройти усі кроки підготовки, як у справжньому театрі: написати сценарій (адже сюжет відомого твору був переінакшений на сучасний лад, наприклад, Солоха тут літає на пилососі, Чуб переживає через погані новини по телевізору, а черевички Вакулі доводиться діставати в Парижі), підібрати акторів, дістати реквізит, зрежисерувати постановку, навіть поставити танець та, зрештою, продати квитки. Не все йшло за планом, діляться учні, навіть під час виступу (адже для багатьох учасників це було першим подібним досвідом), та за словами режисерки Єлизавети, все, що пішло не так, пішло на користь! Адже навіть недоліки та форс-мажори, які відбулися на сцені та за нею, додали ще більше гумору та кумедності — все ж довелось проявити творчість, щоб викручуватись! Тож бутафорські двері, які не хотіли відкриватися, Чорт, який губив свої роги, реквізит, що ламався просто під час вистави, стали її особливою родзинкою.

На квитках учням вдалося зібрати близько 4200 гривень!

Театральній трупі так сподобалось готувати спектакль та виступати, що вона планує продовжувати й далі: по секрету учні поділилися, що збираються застосувати отриманий досвід для нового спектаклю до дня народження Вільяма Шекспіра, і не виключають, що за його допомогою знову збиратимуть кошти для благодійних цілей.

"Хотілося б робити ще благодійних проєктів, бо у Новопечерській є така можливість," — каже Вікторія, учасниця театральної трупи.

 Що ж, чекаємо на появу нових афіш на стінах Школи! 

Поділитись: