Готуй, як Новопечерська!

Ми дістали для наших читачів кілька рецептів з нашої легендарної їдальні!

Про нашу кухню ходять легенди — і це не перебільшення! Якого нашого випускника не запитай, окрім наших чарівних учителів та особливої дружньої атмосфери він обов'язково згадає нашу їдальню та з сумом відмітить, як йому не вистачає її найсмачніших страв.

І от, спеціально для вас ми дістали набір рецептів від Новопечерської, за якими можна приготувати великий та смачний обід для всієї родини: ми підібрали всі страви так, щоб вони ідеально пасували одна до одної — навіть десерт! Хапайте, готуйте для ваших рідних та діліться з друзями :) 

Салат із запеченим гарбузиком 

(5 порцій)

  • чищений гарбуз - 420-450 грамів
  • салат рукола - 100 грамів
  • салат листовий - 100 грамів
  • чорні оливки - 100 грамів
  • сир кисломолочний (любительський/бринза/фета)

Гарбуз ріжемо на невеликі шматки й відправляємо запікатися до духової шафи (180 градусів, 10-12 хвилин). Готовий, ще теплий гарбуз трохи збризкуємо оливковою олією і білим бальзамічним оцтом, солимо морською сіллю, залишаємо для охолодження. Додаємо подрібнений салат та сир, оливки, заправляємо олією й подаємо на стіл.

Суп із сочевиці

(1 л)

  • картопля очищена - 200-250 грамів
  • морква - 40-50 грамів
  • цибуля - 40 грамів
  • сочевиця червона, суха - 100 грамів
  • соняшникова олія - 10 грамів
  • спеції: сіль морська, мускатний горіх, лавровий лист, перець духмяний горошком

На 1-1,5 години замочуємо сочевицю у воді. Нарізаємо кубиками моркву та цибулю, додаємо олію й тушкуємо до готовності на пательні з додаванням 2-3 столових ложок води. Важливо: ми не смажимо овочі у великій кількості олії, а протушковуємо на маленькому вогні, доки вода не випарується, а цибуля не отримає легкий золотистий колір. Варимо сочевицю в невеликій кількості води 20 хвилин. Картоплю нарізаємо кубиками 1,5 на 1,5 сантиметри, заливаємо гарячою водою і теж варимо (окремо від сочевиці). Не забуваємо знімати пінку крохмалю! Сочевицю додаємо до картоплі, варимо разом до напівготовності картоплі, а тоді додаємо засмажку й варимо разом до готовності. Смачного :)

Ніжна рибка на подушці з фенхелю

(5 порцій)

  • філе сайди - 1-1,2 кілограми
  • цибуля порій - 350 грамів
  • фенхель - 150 грамів
  • морква - 300 грамів
  • часник - 2-3 зубчики
  • олія соняшникова
  • спеції: сіль морська, перець духмяний, мускатний горіх, лавровий лист

Чистимо овочі, фенхель та моркву нарізаємо тоненькими скибочками, білу частину цибулі порій нарізаємо кільцями. Товщина нарізки овочів — не більше 5 міліметрів. Викладаємо овочі на деко, змащене рослинною олією, зверху кладемо очищене від кісточок філе порціями, додаємо спеції, заливаємо гарячою водою, щоб покрити рибу. Відправляємо до духової шафи (160-180 градусів, 30 хвилин), накривши фольгою. За 10-15 хвилин фольгу зняти, решту часу запікати відкрито. Рибка готова!

Гратен з сиром

(5 порцій) 

  • картопля очищена - 800 грамів
  • вершки (18-30%) - 350 грамів
  • сир кисломолочний дрібнозернистий - 100 грамів
  • сир твердий - за смаком
  • спеції: орегано, перець духмяний, мускатний горіх, морська сіль

Змішуємо разом кисломолочний сир, вершки, орегано та сіль. Очищену картоплю нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо картоплю та суміш шарами на змащене рослинною олією глибоке деко. Залишки суміші виливаємо на верхній шар. Зверху викладаємо тертий сир. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Ніжний гратен до рибки готовий!

Печиво “Діамант”

  • вершкове масло - 345 грамів
  • цукрова пудра - 150 грамів
  • борошно - 495 грамів
  • цукор для скоринки - 250-350 грамів
  • спеції: сіль морська - 7 грамів (сіль тут — головний секрет!), цукор ванільний - 15 грамів

Змішуємо всі інгредієнти (окрім цукру) та замішуємо ніжне тісто, формуємо його в невеличкі “ковбаски” діаметром 2-2,5 см, накриваємо плівкою й ставимо в холодильник на 3-4 години. Насипаємо на стіл 250-300 грамів цукру і обережно вминаємо тісто в цукор. Розстилаємо пергаментний папір на деко, ножем швидко розрізаємо “ковбаски” на кружальця у сантиметр товщиною. Викладаємо майбутнє печиво на лист, поки тісто не почало танути. Ставимо в духову шафу (180 градусів) до набуття печивом золотистого кольору (на 10-12 хвилин). Найсмачніше хрустке печиво готове!

Усім смачного!

Поділитись: