Вісті з онлайн-занять

19.03.2020
Як ми разом долаємо дистанційне навчання

Завершується перший тиждень дистанційного навчання!

Хоча ми й робимо це не вперше (вже кілька років ми вчимось дистанційно в травні), але точно вперше організовуємо його так швидко і надовго. І герої тут усі: і вчителі, які супершвидко пристосовуються до проведення уроків з екранів гаджетів, тестують сервіси відеоконференцій та платформи для інтерактивного навчання, і учні, які вчаться ще більше, ніж у школі, і батьки, які підтримують навчальний процес. А розробники нашої шкільної системи SMLS навіть в рекордні години додали до неї функцію відеоконференцій! 

Ми продовжуємо вдосконалюватись та шукати баланс, але вже зараз дуже пишаємось винахідливістю всієї новопечерської родини 

Ось трохи історій про те, як організували навчання вчителі різних ланок школи, від початкової до старшої :) 

  • Пані Юлія, учителька української мови та літератури: 

"Здається, що карантин, попри обмеженість живого спілкування й дотримання вимушених дистанцій, зближує. Електронними листами й онлайн-зустрічами.

Використовую ZOOM для відеотрансляцій. 40 хвилин дозволеного часу (безкоштовно) є оптимальними для проведення повноцінного уроку. Даю можливість учням долучатися й активно відповідати на питання. Якщо учнівські камери є вимкненими, то урок минає з ідеальною дисципліною та всевстиганням. Якщо ж учні мають можливість бачити одне одного, то трапляється всяке: і віртуальні "обіймашки", і танцювальні викрутаси, і зображення членів речення через рухи ("хвильки" — означення, підмет і присудок — відповідно, одна й дві риски). Отак і навчаємося :)".

 

  • Пані Вікторія, учителька трудового навчання:

"Учні отримали завдання створити атмосферу затишку у своєму домі, засервірувавши стіл до сніданку, обіду чи вечері; скласти серветку обраним способом. Процес виконання роботи або загальний результат вони знімали на відео і завантажували на свій YouTube-канал".

 

  • Під керівництвом пані Лесі 10 клас графічно зображав терміни з історії 20 століття.

 

А ще дивились разом радянський пропагандистський мультфільм, коментували на платформі padlet.com та обговорювали онлайн через "Zoom". 

  • А ось так проходив урок з курсу Literacy (українська мова та література) в 6 класі: робили вправи онлайн та грали в quizizz. 

 

В галереї знайдете ще трохи світлин онлайн-уроків, якими поділилися вчителі: урок біології, географії, онлайн-уроку з танців, завдання класів дошкільної підготовки,  

Коротше кажучи, карантин — час непростий, але ще й такий, що спонукає до творчості 

 

 

Поділитись: