Як у Школі навчаються батьки

Голова Батьківської ради поділилася з нами враженнями від тренінгу Катерини Ясько

Ми у Новопечерській віримо, що навчання — це те, що триває протягом життя. І навіть коли ти вже давно випускник, не можна втрачати нагоди повчитися! Так ми вирішили влаштувати одноденний тренінг з ненасильницької комунікації для нашої Батьківської ради. Пані Марина, голова Батьківської ради, поділилася своїми враженнями від навчання.

"Запрошення на тренінг з ненасильницької комунікації викликало неоднозначні почуття, вважала, що подібна комунікація має більш глобальний характер. Проте робота в групах довела, що звичайні ситуації на побутовому рівні і в соціумі нерідко викликають конфлікти через невміння спілкуватися одне з одним. Досить часто емоції беруть верх, і обидві сторони конфлікту лише програють в результаті подібної комунікації. Пані Катерина Ясько, наш тренер, з першої зустрічі підкорила своєю доброзичливістю, професійністю та залученістю у розбір ситуації, які дійсно хвилювали учасників тренінгу.

Багато практичних знань винесено з тренінгу, а саме:

  • вміння виокремити свої емоції під час конфлікту та донести їх до співрозмовника;
  • практичні спроби зрозуміти емоції та почуття співрозмовника в конфлікті;
  • спроби  разом знайти конструктивне рішення конфліктної ситуації.

Найважливіше для себе: втретє відкрила для себе силу емпатії, отримала відповіді на питання про ненасильницьку комунікацію при нарадах/зборах, а також цінне та приємне спілкування з усіма учасниками тренінгу. Дякую!"

Поділитись: