Перший "День Тіні: Із батьками на роботу"

29.11.2021
Розповідаємо про профорієнтаційний захід для наших восьмикласників

Відбувся перший “День Тіні: Із батьками на роботу”, що є частиною нашої профорієнтаційної програми для старшокласників. Тішимось, що так багато восьмикласників побували в різних компаніях, дізнались більше про роботу своїх батьків і не тільки!

Завданням кожного учасника було не просто відвідати місце роботи тата чи мами, але й порефлексувати, підготувати презентацію та розповісти про свій досвід усьому класу. Професії юриста, адвоката, журналіста, HR та PR, такі галузі, як телекомунікації, будівництво, реклама, юриспруденція, інвестування чи навіть пивоваріння стали для дітей більш зрозумілими. До речі, декому з дітей навіть випала можливість спробувати виконати справжні відповідальні завдання, як-от взяти участь у виготовленні макету котеджного містечка, розрахувати місця для дитячих майданчиків.

Ми зібрали для вас трохи відгуків та фото про те, як усе відбувалось.

Пані Інна Братко, мама Олександри, розповідає: “Саша та Вероніка Коврига відвідали адвокатське об'єднання «Войченко і Дульський», де спілкувались з адвокатом Олександром Дульським. У шкільній характеристиці Олександри написано, що вона «визнає і захищає належним чином власні права та права інших», тому нам подумалось, що, можливо, їй сподобається професія адвоката. Дівчата були в захваті! Олександр Дульський подарував їм книжки з особистим підписом, розказав чим займається адвокат, про основні положення, що кожна людина від народження має права на життя, на захист гідності та на свободу”.

"Мій фідбек суто позитивний,” поділився пан Аркадій Вершебенюк, тато Маргарити. “Я вважаю, що це чудовий досвід і для мене, і для Маргарити. Я давно хотів показати їй чим я займаюсь, і це чудова нагода. Марго трошки краще зрозуміла де, з ким і як тато проводить свій день, і які речі відбуваються у мене в роботі. Дуже класно було, коли наш PR-директор зрозумів творчу натуру Марго і дав їй завдання вибрати ведучого для мого інтерв'ю :) Вона дуже сумлінно до цього підійшла, передивилась всі кастинг-відео і написала мені дуже класний і продуманий відгук, це було дійсно професійно. Дякую!"

Сама Маргарита теж була рада взяти участь у Дні Тіні: “Вважаю, що для мене це був цікавий досвід, бо особисто я ще не визначилась, ким хочу бути, а батько показав, ким він працює. Вважаю, що діти мають комунікувати з батьками на цю тему, бо їм цікаво більше дізнаватися про їхню роботу”. 

Учениця Валерія Гура розповіла: “Я побувала в міжнародній юридичній компанії, спостерігала, як працюють юристи, відвідала HR- та PR-відділи. Мені сподобався цей досвід, бо це можливість дізнатись про професію не з інформаційних джерел, а розпитати експертів про деталі. Це навіть допомогло визначитись із напрямом, який мені цікавий — я обрала HR!”

Хоч і не всім восьмикласникам цього дня вдалось потрапити на роботу до батьків, тим, хто залишився в школі, теж було чим зайнятись! Наприклад, побували на онлайн-екскурсії в Альфа-банку, де дослідили аж 8 професій.

Ми сподіваємось, що ця подія стане у Новопечерській однією з найулюбленіших, допоможе дітям дізнатись більше про себе, свою родину та особисті інтереси. 

Поділитись: