Uber для металу, сучасний музей історії та інше

Учні 10 класів представили свої стартап-проекти

Два місяці учні десятих класів працювали над своїми проектами для стартапів: зустрічалися з українськими стартаперами, вивчали принципи створення ідей та прорахунку їхньої життєздатності  І от нарешті вони показали свої роботи гостям Startup Day!

Учасники мали за 1 хвилину представити свої проекти для всіх гостей, за 5 хвилин презентувати проект для журі і ще 5 хвилин відповідати на їхні запитання (більшість з яких виявились ще якими підступними ). Але всі учасники добре підготувались, виступали щиро і з любов'ю до свого проекту, тож пораділи ми за всіх!

Ось якими ідеями потішили гостей учні:

  • ПАСТ: сучасний музей історії з рестораном та крамницею, покликаний покращити музейну культуру в Україні.
  • Girls against drugs: покриття для нігтів, що допомагає перевірити, чи не підсипали вам щось у напій у барі чи клубі: при контакті з наркотичними речовинами лак змінює колір.
  • FIN App: додаток для пошуку швидкого та легкого підробітку в околицях (відчистити диван, вигуляти собаку тощо).
  • Alumer: обігрівач-запальничка, покликаний замінити “буржуйку” в туристичних походах.
  • Металіст: сервіс пошуку постачальників та доставки металу по Україні.
  • Кав’ярня з твоїм обличчям: у цій кав’ярні художник малює на горнятку ваш портрет, поки баріста готує вашу каву.

Презентації оцінювало вельмишановне журі: пані Зоя Литвин (голова ГС Освіторія та засновниця Новопечерської), пан Анатолій Деркачов (керівник департаменту з розвитку шкіл, 25 років в бізнесі, 15 років CEO), пан Аркадій Вершебенюк (радник “Альфа-банк”, 18 років досвіду в інвестиційній діяльності та стартапах), пан Андрій Клименко (підприємець, співзасновник Upgrade, керуючий партнер Mawi) та пані Марина Нікіфорчук (голова Батьківської ради Новопечерської школи). Пан Аркадій та пан Андрій підтримували учнів ще на стадії підготовки: проводили зустрічі, мотивували, радили, на що краще звернути увагу, направляли учнів на розмірковування про те, який "біль" вони вирішують своїми стартапами тощо.

Вибір переможця, звичайно, був нелегким, але після деяких суперечок шановне журі обрало переможця — проект, який, на їхню думку, найреальніший для запуску. Ним став додаток FIN App від Ігоря Паська та Кирила Гіловянца. Вітаємо хлопців та бажаємо їм і решті учасників Startup Day успішного запуску проекту в маси! Думаємо, що Україна та світ вже дуже скоро почують нові імена в сфері успішних стартапів ;)

 

Поділитись: