З яких фігур можна побудувати будинок?

05.10.2020
Дізнавались наші першокласники!

Першачки створили свій перший STEAM-проєкт!

Питання було таким: з яких фігур можна побудувати модель будинку? Здавалося б, просте. Обговоривши його, діти висунули гіпотезу: з різних! І взялись її перевіряти.

Перший крок — створити ескіз. Кожен із дітей намалював свій варіант будиночку, щоб потім за ним побудувати його об’ємну модель із картонних фігур: квадратів, прямокутників і навіть чвертей кіл. Треба було гарно подумати над тим, як використати всі фігури, зважаючи на те, що їх для будівництва ще й обмежена кількість. Фантазія тут необмежена, бо будинок — це не тільки стіни й дах, але й дизайн

А після завершення настає час для будівництва. Цікаво тут ще й те, що ескізи кожен першокласник малював сам, а модель діти будували вже в парі. А це означало, що спочатку потрібно домовитись, чий ескіз піде в хід, а якщо вибрати неможливо (такі вони обидва гарні!), то потрібно створити новий ескіз у парі, використавши найкращі ідеї кожного.

Врешті виявилось, що ескіз — це не просто малюнок, бо ж потрібно наперед думати, чи вийде з нього справжня модель! Під час презентації готових будинків діти розмірковували над тим, як потрібно було планувати роботу, оцінювали свій внесок у роботу (чи не зробив я менше, ніж мій колега? чи точно мій внесок був максимально можливим?) та аналізували, як варто працювати над проєктом, щоб він був найвдалішим.

Ось так один проєкт дозволяє пропрацювати одразу стільки важливих навичок: планування, командну роботу, рефлексію. Круто ж! А попереду в малечі ще дуже багато таких проєктів, щоразу — складніших 
 

Поділитись: