Вирішуємо глобальні питання

13.05.2019
Стаття нашої учениці про враження від участі в Моделі ООН

Минулого року ми вперше взяли участь у Моделі ООН — грі, яка імітує засідання Організації Об'єднаних Націй. І так нашим учням це припало до душі, що тепер вони знов і знов приміряють на себе ролі різних комітетів.

Своїми враженнями від чергового засідання з вами у своїй статті поділиться його учасниця, учениця 10 класу Діана Хазан! Передаємо слово :)

Модель ООН — це міжнародна щорічна подія, під час якої учні шкіл та студенти університетів перебувають у ролі дипломатів, імітуючи засідання різних органів системи Організації Об’єднаних Націй. Зазвичай гра триває протягом двох днів, враховуючи офіційні прийоми, тренінги, дебати та багато інших дипломатичних пригод. Наша школа вже не вперше бере участь в такій конференції.

У п’ятницю, 12 квітня, команда нашої школи у складі учня 10-А класу Микити Воропаєва, учня 8-Б класу Олексія Шпака, учениць 10-А класу Діани Хазан і Соломії Залуської (прес-центр) взяли участь у захоплюючому заході - X-тій регіональній конференції старшокласників “Модель ООН. Київ-2019”, організованій Київським Ліцеєм Бізнесу.

Перша частина конференції мала наступний формат: всі учасники сиділи у великій залі Дипломатичної Академії України. Ми слухали позиції держав стосовно актуальних питань розвитку людства. Команда моделістів від нашої школи презентувала Конфедерацію Швейцарія. Учень 10-А класу Микита Воропаєв як капітан команди підготував промову англійською мовою. Після відкриття конференції й вступного слова директорки Київського Ліцею Бізнесу Людмили Паращенко пролунав гімн Моделі ООН. Аби зазначити не тільки урочисту, але й веселу атмосферу заходу, розповім про те, як ми з подругою Соломією схопили брошури з регламентом заходу та десь половину гімну шукали текст, аби долучитися до співу. Без нас ніхто не впорався б! 

Після цього пролунали промови представників Програми розвитку ООН в Україні, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міністерства закордонних справ України та Дипломатичної Академії, у яких були підняті актуальні питання гендерної рівності, міграції, аспектів сучасної дипломатії.

Державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць цікаво зазначив, що наша українська дипломатія — традиційна, пафосна, іноді навіть недостатньо доступна та незрозуміла. Його слова також підтвердила Наталія Шульга (заступниця директора з міжнародної співпраці), звернувши увагу присутніх на проблему розриву поколінь та адаптацію до ери технологій: “Важливо мати реальний досвід і знання, тому що телефон не завжди має нам допомагати, хоча і є невід’ємною частиною нашого життя”.

Це була чудова конференція, сповнена нових вражень, знайомств і знань. Я неймовірно вдячна за отриманий досвід моїм вчителям — вчительці географії та економіки пані Марії Растворовій та вчительці історії пані Лесі Юрчишин! Також висловлюємо щиру подяку організаторам Моделі ООН від Київського Ліцею Бізнесу!


Команда Новопечерської школи на конференції “Модель ООН” (12-13 квітня 2019 року)

Капітан команди, учень 10-А класу Воропаєв Микита, вітає усіх присутніх від імені Конфедерації Швейцарія

Олексій Шпак, учень 8-Б класу, отримує сертифікат за участь в конференції “Модель ООН”


Прес-центр команди нашої школи на конференції “Модель ООН” — учениці 10-А класу Соломія Залуська та Хазан Діана (справа наліво)

 

Поділитись: