Небайдужі змінюють світ

Наші учні створили молодіжну громадську організацію, покликану допомагати людям з інвалідністю

Ініціативність наших учнів та команди виходить далеко за межі Школи!  Так, старшокласники Богдан Марків, Віктор Іост та В’ячеслав Горбач створили молодіжну громадську організацію “Від небайдужих”, покликану підтримувати молодь та людей з інвалідністю та допомагати їхній соціалізації. І хлопці вже почали свою роботу!

Першою доброю справою молодих людей стала участь у відкритті спеціального класу для дітей з ментальними порушеннями в  Київській спеціальній школі-інтернаті №8.

Сонячне кафе — саме таку назву отримав клас — познайомить дітей з основами кулінарії, щоб вихованці просто у школі опанували свою першу професію. Команда “Від небайдужих” розповідає, що зустріли їх дуже тепло: провели екскурсію школою та показали виставу “Всесвітня подорож”. Хлопці кажуть, що до цього візиту мали інше уявлення про те, як влаштовані інтернати, але атмосфера школи №8 дуже світла та вселяє надію на те, що кожен з нас може знайти своє місце в цьому світі.

За словами хлопців, дітям з ментальними порушеннями не вистачає командної роботи, чогось, що допомогло б їм відчути свою причетність до суспільства. Тож у планах МГО — організація спільного спортивного заходу, в якій у змішаних командах брали б участь учні Новопечерської школи та вихованці школи №8. Працівники останньої таку ідею радо прийняли, тож бажаємо хлопцям успіхів!

За роботою МГО “Від небайдужих” можна спостерігати на її сторінці у Facebook: впевнені, що там можна буде побачити ще багато добрих справ, до яких може долучитись кожен охочий :)

Поділитись: