Створення колекції одягу та будівництво бібліотеки: в яких проєктах брали участь старшокласники протягом літнього стажування

21.10.2019
Про найулюбленішу частину профорієнтаційної програми

Старшокласники розповіли, як цього року минула їхня найулюбленіша частина профорієнтаційної програми — літнє стажування в найкрутіших компаніях Києва! Це особливий час, коли діти можуть перевірити, чи дійсно професія, яку вони обрали, їм цікава, і чи варто продовжувати вчитись саме на цьому напрямку.

Ось тільки декілька історій, які нам довелось почути на презентації:

  • В’ячеслав з 11 класу проходив стажування у компанії VD One. Там він створив власну колекцію одягу, і наразі вона вже відшивається на виробництві!
  • Анна з 11 класу вже другий рік поспіль проходить стажування за біологічним напрямком, і цього літа встигла пройти стажування одразу в двох місцях — в компанії Biopharma та в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця.
  • Четверо старшокласників (Денис, Дмитро, Крістіна і Дар’я) з 9 та 10 класів пройшли стажування в музичному проєкті Masterskaya, де мали можливість записати власні треки.
  • Стефанія з 11 класу оформила три локації для музичного фестивалю на арт-заводі Платформа. 
  • Ігор з 11 класу влітку приєднався до агенції вебдизайну Meat Agency, розташованої в Unit.City. Минулого року проєкт Ігоря та його товариша Кирила переміг у нашому Startup Day, тож в агенції він також мав змогу дізнатись, як вдосконалити свою ідею.
  • Ельвіра та Дар’я з 11 класу цікавляться архітектурою, тож на стажування вирушили до дизайнерської студії Arcité. Тут їм довелося змоделювати дизайн для своєї кімнати (з презентацією батькам), подивитись на будівництво бібліотеки та трохи допомогти з ним — виміряти лазерною рулеткою її приміщення та об’єкти.
  • Нікіта з 11 класу знайшов для себе стажування сам! В інвестиційному фонді Sigma Bleyzer його завданням було написати репорт для інвесторів про потенціал нашої країни: порівняти ціни 2014-2019 років на пшеницю, кукурудзу, сою, рис, проаналізувати, як збільшується населення країни, як агроринку під це підлаштуватися і скільки грошей на це потрібно.

На презентацію можуть прийти усі охочі: учні інших класів, вчителі, адміністрація, батьки та, звичайно, представники компаній, які стали першою роботою учнів, щоб порадіти успіхам стажерів та, звичайно, ще раз почули “дякую!” за таку важливу роль в їхньому житті.

Поділитись: