В гостях у Шевченка

Учні поділилися своїми враженнями від відвідування музеїв Шевченка

До святкування дня народження Тараса Шевченка учні середньої школи відвідали Літературно-меморіальний будинок-музей Тараса Шевченка, а старшокласники — Шевченківський національний заповідник у місті Канів. 

Пропонуємо вам дізнатися враження від відвідання канівського музею з перших вуст — зі спільного есе учнів 9 та 10 класів!

Подорож до Канева

Пам'ятним у відзначенні Шевченківських днів для нас, старшокласників, стало відвідування Шевченківського національного заповідника у місті Каневі.
Дехто з нас вже був у музеї, але це далекі спогади 5-го класу. Життя далі триває, і кожен з нас також за цей час більше познайомився з творчістю великого поета та художника. По-дорослому стали сприймати Шевченка вже не тільки як знамениту в світі людину, а і як людину просту, що мала свої життєві труднощі та очікування. 
Екскурсія по музею та розповіді екскурсоводів підтвердили та поширили наші знання про Тараса Шевченка. Кожний експонат та атмосфера музею розповідали про Шевченка, історію його життя. Ми відвідали славнозвісний пам'ятник на високій горі та могилу Тараса Григоровича, куди поклали квіти. Віддали шану людині, що так яскраво прожила своє життя. Що своїми творами розповіла на весь світ про Україну та розказала про вірну любов до своєї держави та народу. 
Подорож була цікавою та пам'ятною.

Учні 10-тих та 9-тих класів.

Поділитись: