2635: Чорнобильська катастрофа очима Нового покоління

Фотопроєкт нашого учня в шкільному холі

"Чорнобильська катастрофа — подія, що вплинула на людські долі по всій планеті. Катастрофа, що повзла, як іржа, повільно, але впевнено. Іржа, що вбиває все живе. 1986 рік, 26 квітня, дата народження іржі з радіусом 30 кілометрів на мапі України. У цій події сконцентровані життя, спогади, допущені помилки, праця, героїзм, відданість і ризик. 35 років уроків зашиті в одній події̈, в одному номері, 2635". 

У холі Новопечерської вже можна переглянути нову виставку. Її автор — наш учень 9 класу Данило Сторожев. Цей фотопроєкт, присвячений трагедії на Чернобильській АЕС, він готував цілих пів року: сам зрежисував і прописав сюжет проєкту, а тоді його тато з'їздив у експедицію до зони відчуження і зробив фото за описаними сюжетами. Данило обробив фото, зробив із них фотоінсталяції, а на річницю Чорнобильської трагедії на ранковому колі представив свій проєкт однокласникам, коментуючи кожен "експонат".

Ми в захваті від роботи Данила, а ще більше — від того, як незабуті помилки минулого перетворюються для нового покоління на остаточне, непорушне знання. Знання про те, як дорого може коштувати людська необачність та зарозумілість. І це велика надія для всього людства.
 

Поділитись: