ДІЛИМОСЬ ДОСВІДОМ З ОСВІТЯНАМИ КИЄВА ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ЕФЕКТИВНОГО ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ

Просвітницька робота працівників класу підтримки Новопечерської школи

За п’ять років впровадження інклюзивного навчання в Новопечерській, спілкуючись з батьками, педагогами, спостерігаючи за нашими дітьми,  робимо висновок, що інклюзивне навчання є дуже позитивним досвідом. Така співпраця допомагає зрозуміти, яким різноманітним буває світ та люди в ньому.

Педагоги класу підтримки постійно підвищують свою кваліфікацію та завжди в пошуку нових підходів, методів та інновацій, що допомагають краще налаштувати навчальне середовище для учнів з особливими освітніми потребами (ООП) та покращують інклюзивне навчання у школі загалом. Проте ми не тільки навчаємось, але й радо ділимось практичним досвідом з педагогами інших шкіл. Адже розуміємо наскільки важливим процесом є організація ефективного інклюзивного навчання у школах України. Особливо зараз, під час війни, коли учням та їх сім'ям доводиться долати різні бар'єри, щоб здобувати якісну освіту.

На прохання Управління освіти та інноваційного розвитку Печерського району в м. Києві наша координатор інклюзивного навчання – Тетяна Лицур провела вебінар для працівників психологічних служб освітніх закладів.

Маємо велику надію, що така просвітницька робота працівників класу підтримки допоможе якісному впровадженню інклюзивного навчання не тільки у Києві, а й по всій Україні.

Поділитись: