Моя родина в історії

06.01.2021
Як учні 11 класів створювали проєкт з усної історії

Одним із масштабних проєктів наших одинадцятикласників минулого семестру став проєкт "Моя родина в історії". Метою було акцентувати увагу на повсякденне життя членів родини у різні історичні періоди, а також прослідкувати, як на їхнє життя родини вплинули конкретні історичні події. Діти готувались до нього ще з самого вересня: розпитували рідних, шукали фотографії, створювали презентацію...

В результаті — багато інсайтів і позитивні відгуки учасників! Поділимось деякими з них.
 

Марина Куриліна, учениця 11 класу:  Метою проєкту "Моя родина в історії" було з'ясування особливостей повсякденного життя людей у різні історичні періоди на прикладі своєї сім'ї. 

Завдання стало чудовою нагодою не лише поглибити свої знання з предмета, але й провести час разом із близькими, цілком поринувши з ними у спогади. Надзвичайно цікавим виявився процес перегляду старих фото, адже саме завдяки ним родичам вдалося відтворити у пам'яті найособливіші й найцінніші моменти. 

Презентація проєктів вразила в першу чергу затишною атмосферою, яка панувала в класі. Оскільки формат виконання завдання був вільним, кожен із нас креативно підійшов до його оформлення, що сприяло зацікавленню аудиторії.

Окрім нової інформації про однокласників, нам вдалося покращити навички усних презентацій. 

Враховуючи той факт, що доповіді учнів за їхнім бажанням було записано на відео, ми мали можливість звернути увагу на деякі недоліки, моменти, яких варто уникати під час виступів у майбутньому.
 

Леся Юрчишин, учителька історії: Було дуже тепло, щемливо і натхненно. Діти реально перейнялися долею своїх рідних, казали що почали сильно ними пишатися і щиро радіти що живуть у кращі часи. Для більшості інформація, озвучена рідними, прозвучала вперше. Також намагались на уроці разом прояснити певні моменти з точки зору певних історичних подій.

Поділитись: