Чого можуть навчити предметні олімпіади?

Враженнями діляться наші учні

Предметні олімпіади — це особливе випробування, яке не просто тестує знання учнів, а й гартує їхню зібраність та самостійність. Але хіба в Новопечерській школі це могло когось злякати? Аж ніяк! Тож наші учні-переможці готові поділитися, чого вони навчились під час олімпіад і які з наших 7 звичок їм у цьому допомогли.

Сергій Сорокін, 8-Б (2 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 2 місце районного етапу олімпіади з географії, 3 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):              

Взагалі, будь-яка олімпіада додає знань, я дізнаюсь та відкриваю для себе щось нове, те, чим би ніколи не поцікавився у звичайному житті. Також підготовка до олімпіади вчить бути терплячим та завзятим, адже певний матеріал зовсім нелегко засвоїти. Лінь — найгірший ворог переможця, адже навіть те, що є для вас легким, також потрібно повторювати. Взагалі, треба зрозуміти, що олімпіада — це саме те місце, де потрібно показати себе з найкращої сторони, де треба  викластись на всі 200% та гідно представити свою школу. Призові місця на будь-якому етапі олімпіади додають величезної впевненості у своїх знаннях, адже починаєш розуміти, що кмітливіший та розумніший за багатьох, що саме ТИ перейшов на інший рівень розуміння матеріалу. Як кажуть, побачивши результат, зробиш все, щоб побачити його знову, так само і з олімпіадами, кожна перемога настільки піднімає настрій та робить себе гордим за себе та за свої знання та зусилля, що просто нереально зупинитись! Я беру участь у олімпіадах з третього класу, та зовсім не збираюсь переставати. Олімпіадні роботи — це прекрасне місце для тих, чиї знання насправді варті уваги, але неможливо звернути на себе увагу без впевненості у собі, тому я вважаю, що саме впевненість є однією з головних запорук успіху. Без прикладених зусиль результату не буде! 

На мою думку, для перемоги на олімпіаді потрібні всі 7 звичок, адже кожна з них мене "супроводжувала" на певному етапі. Проактивність допомогла мені почати готуватись до олімпіади за декілька місяців до початку, щоб краще засвоїти матеріал, в мене була чітко поставлена мета — перемогти, я починав вивчати матеріал з простого, а потім його частково ускладнював, чітко розподілив: що найважливіше знати, а яка інформація є "другорядною". Ідучи на олімпіаду, я зрозумів, що підготовка розвиває мою пам'ять, а перемога є і гордістю для мене, і піднімає рівень нашої школи, тому це ситуація WIN-WIN. Для кращого розуміння матеріалу я пояснював його іншим, так я робив корисну річ як їм, так і собі. Після закінчення олімпіади та отримання результатів я "загострюю пилку", аналізую своє призове місце та те, що я знав, дізнався та хотів би ще дізнатись в майбутньому. Участь в олімпіаді є "живим" доказом того, що 7 Звичок успішних людей насправді допомагають досягнути успіху.          

Я вважаю, що я дуже щасливий, оскільки вчусь в Новопечерській школі та маю змогу спілкуватися з багатьма чудесними та цікавими особистостями. Мої вчителі дали мені мою освіту – ключ до майбутнього, за що я їм щиро вдячний. Кожен з команди Новопечерської школи — всі вчителі, тьютори, асистенти вчителів та інші — допомагають дітям пізнавати світ та відкривають для них щось нове. Взагалі, без моїх вчителів я б ніколи не досяг успіху у навчанні, адже вони є людьми, які витрачають своє життя на нас, на нашу освіту, заради того, щоб ми йшли далі по життю з впевненістю, що його змінимо. Даруючи нам такий подарунок , як свій час та знання, вони просять лише 45 хвилин уваги та поваги. Я не знаю, чи писав би я зараз ці тексти, якби в моєму житті не було вчителів, чи брав би я участь в олімпіадах та вигравав їх без присутності педагогів в моєму житті? Звісно, ні. Тому, дякую вам велике за те, що ви мене навчаєте, витримуєте та допомагаєте, ДЯКУЮ!

      Анастасія Клюєва, 8-А (3 місце районного етапу олімпіади з хімії):

Вірити у себе!

Данило Ванін, 10-Б (3 місце районного етапу олімпіади з математики, 3 місце районного етапу олімпіади з астрономії, 1 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури):

Я навчився самодисципліні, тайм-менеджменту, відкрив нові знання та випробував себе.

Катерина Чіріч , 5-Б (2 місце міського етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Я вдосконалила свої навички гри в шахи (бо брала участь і в цій олімпіаді) та мовлення. Думаю, у цьому мені допомогли дві звички: Знай свою мету та Загострюй пилку. 

Дар'я Рубан, 11-В (3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 2 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 2 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Я навчилась концентруватись у складних ситуаціях, нести відповідальність перед навчальним закладом та колективом, аналізуванню власних успіхів та помилок. Для цього в нагоді стала звичка Begin with the end in mind.

Дякую вчителям, що вони все ще мають сили та натхнення вчити нас. Завдяки отриманим ґрунтовним знанням, ми, учні, маємо змогу сміливо крокувати у доросле, серйозне та свідоме життя.

Богдан Марків, 8-А (3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури):

Я зрозумів, що, виявляється, я не настільки безнадійний, як думав до цього  З`явилась часткова впевненість в своїх силах. Мені дуже допомогли звички: Точити пилку, Він-він і Проактивність.

Хочу сказати величезне дякую пані Олені, ви найкраща! Відзначу й пані Марину: завдяки вам я вивчив біологію і навчився думати!

Віктор  Квашенко, 8-Б (3 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):

По-перше, я зрозумів, що треба старанно готуватися, навіть якщо ти впевнений, що все знаєш, а також треба їхати з друзями, щоб було не так важко.

Дякую, пані Наталія, що ви завжди нас підтримуєте і любите. А також дякую пані Тетяні, що вірили в нас і не дуже засмутилися, коли побачили результати   Пані Оксана, дякую, що вболівали за нас всіх.

Кріпакова Олександра, 11-А (2 місце районного етапу олімпіади з комп’ютерної графіки, 3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури):

Зосереджуватись! Допомогла звичка робити спочатку важливе, а потім термінове.

Даніела Ліщенко, 11-А (3 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):  

Досягати мету, працювати на результат.         

Марина Земляна 11-А (2 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Олімпіади цікаві тим, що вони зачіпають знання, які лежать далеко за межами шкільної програми. Тому я ніколи не засмучуюся, якщо чогось не знаю. Вже вдома я обов'язково знайду відповіді на питання, з якими в мене виникли проблеми, і це я в олімпіадах і люблю. Наприклад, раніше я ніколи не зустрічала словосполучення "рухомий рядок", тому й не змогла згадати відповідник до російського "бегущая строка".

Я щиро вдячна своїм учителям, які підготували мене до олімпіад. Якби не вони, я би не проходила зараз це анкетування. І пані Валерія, і пан Ігор, і пані Валентина, які допомагали мені у досягненні моїх цілей, доклали чимало зусиль, аби всі учні були гарно навчені та проінформовані стосовно всього. Приємним є й те, що саме від них я почула про те, що олімпіади та конкурси, насамперед, є гарним досвідом. Тож, якими б результати не були, в жодному разі не треба засмучуватися та опускати крила, бо тільки сумлінна праця в майбутньому принесе свої плоди!  

  

Марія Большакова, 11-А (3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 1 місце районного етапу олімпіади з зарубіжної літератури, 2 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Організовувати свій час так, щоб встигати все. Зосереджувати увагу тільки на потрібній інформації, робити компактні нотатки.      

Дякую пану Ігорю та пані Валентині за  безмежну підтримку та віру в кожного з нас.             

Аліса Пащенко, 8-А (2 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 3 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Я навчилася розраховувати свій час та концентруватися, виконувати незвичайні завдання на основі знань.

Ксенія  Чернова, 11-А (1 місце міського етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, 2 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 3 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 1 місце районного етапу олімпіади з лінгвістики, 1 місце районного етапу олімпіади із зарубіжної літератури):

Не буває других шансів та нагод, ти або пан, або пропав, тому потрібно зосереджуватися і робити все, що у твоїх силах. Концентруватися на своїх знаннях та перемозі мені допомагає звичка Я знаю свою мету. А ще у нашій школі найкращі вчителі на світі ❤       

Нікіта Тимощук, 10-Б   (3 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 1 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 3 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Олімпіади допомагають не здаватися, контролювати емоції. В нагоді стають звички бути проактивним, спочатку робити важливе, починати роботу, уявляючи результат.        

Дякую моїм вчителям за моральну підтримку та додаткові матеріали!          

Віктор  Іост, 8-А (3 місце районного етапу олімпіади з біології, 2 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика):

Впродовж місяця олімпіад я добре навчився розкладати свої здобуті знання по поличкам, аби потім використовувати їх якнайкраще.  Покращилось вміння ставити собі мету й впевнено йти до неї. Також я отримав величезний досвід, який мені точно допоможе у майбутньому. Я впевнений, що кожна з 7 звичок мені дуже добре допомогла на олімпіадах, адже разом з ними я почувався набагато впевненіше й знав як себе повести у різних ситуаціях.
Я б хотів дуже-дуже подякувати вчителям за величезну підтримку! Ви НАЙКРАЩІ!

Емілія  Мамішова, 9-Б (2 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, 1 місце районного етапу олімпіади з української мови та літератури, 2 місце районного етапу олімпіади з історії, 1 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 1 місце районного етапу олімпіади з географії):

Взявши участь в олімпіадах, я навчилася насамперед розставляти пріоритети, раціонально використовувати свій час, а також перемагати саму себе й робити висновки. До того ж я значно розширила свій багаж знань, отримала чудовий досвід. Найбільше мені допомогла звичка "загострювати пилку", адже саме вона дає поштовх до постійного розвитку і безупинного здобуття нових знань. Також корисними стали звички "першою чергою — першочергове" і "створювати синергію", котрі допомогли мені правильно розпоряджатися своїм часом, а також у співпраці із учителями.

Хочу висловити безмежну подяку своїм учителям за постійну підтримку, допомогу і, звісно, за підготовку до олімпіад. Ви найкращі!         

Віталіна Петрусенко, 9-Б (3 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):              

Перевірила свій рівень і знання!          

Аріна Сафронова, 9-А (1 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):     

Нарешті зрозуміла, як вимовляється слово "implausible" 

Влада Петрусенко, 9-А (3 місце районного етапу олімпіади з математики, 2 місце районного етапу олімпіади з біології, 1 місце районного етапу олімпіади з фізики, 1 місце районного етапу олімпіади з англійської мови, 1 місце районного етапу олімпіади з лінгвістики, 3 місце районного етапу олімпіади з зарубіжної літератури, 3 місце районного етапу XVI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, 2 місце районного етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка):

Вже нічого особливого. Так, нові предметні знання, соціум, але нічого такого…       

Степан Топчій, 9-А (2 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):

Ніколи не треба нервувати та переживати через результат,  важливо концентруватися на завданні!

Велике спасибі пані Анні за надання мені знань правильним та зрозумілим способом!

Станіслав Д'яченко, 9-А (3 місце районного етапу олімпіади з географії):  

Я навчився організовувати краще свій час під час підготовки до олімпіад, на самих олімпіадах я навчився зібраності та зберіганню бадьорого настрою у складних ситуаціях. Допомогло практичне застосування звички "Першою чергою — першочергове": розібрав тести на складні завдання, які треба зробити спочатку, і на прості , які можна було зробити у самому кінці.           

Пані Світлано, дякую за підготовку та підтримку!

Макарій Юрків, 9-А (1 місце районного етапу олімпіади з англійської мови):                         

My TOP-3 habits: Sharpen the saw, First things first, Begin with an end in mind.

Thank you for your lessons.

Поділитись: