"Лайфхаки з української мови" від Ігоря Хворостяного

24.01.2017
Зустрічайте крутий безкоштовний онлайн-курс для підготовки до ЗНО від ГС "Освіторія" та проекту EdEra!

Наш учитель Ігор Хворостяний — в команді розробників нового онлайн-курсу з підготовки до ЗНО! Навчальну програму "Лайфхаки з української мови" розроблено громадською спілкою "Освіторія" у партнерстві з освітнім онлайн-проектом EdEra! Пан Ігор працював над наповненням відеокурсу, щоб він якнайкраще охопив увесь матеріал шкільної програми, а команда EdErа зробила курс насиченим сучасними фішками онлайн-освіти.  

Відтепер кожен старшокласник з будь-якого куточку України має змогу підготуватись до ЗНО без штудіювання численних правил, і  для цього йому потрібен лише доступ до всесвітньої мережі. Увесь матеріал подається за методом мнемотехніки, тобто запам'ятовування великого обсягу інформації за допомогою створення асоціативних зв'язків. Як це працює? Наприклад, запам’ятати всі глухі приголосні звуки української мови допоможе таке речення: "Усе це кафе, птах і чаша". Усі інші приголосні, відповідно, — дзвінкі. За допомогою подібних прийомів запам’ятовування правил займає мінімум часу та зусиль. 

Що до "фішок", то вони починаються із структури самого курсу. Загалом, опанування матеріалами займає всього 4 години на тиждень. П’ятитижневий курс складається з 16 тем, тестових і  відкритих завдань, допоміжних матеріалів і супроводжуючого інтерактивного конспекту на платформі EdEra Books. Важливим доповненням курсу є виконання творчого завдання з оцінюванням за технологією “peer-to-peer” (студентам курсу надано можливість перевіряти твори одне одного й за системою критеріїв виставляти бали). Ще однією особливістю курсу є “аркуші студента”, роздрукувавши які учні зможуть узагальнити здобуті знання та створити власний міні-конспект усіх тем.

Курс є безкоштовним і стане в нагоді не лише майбутнім абітурієнтам, а й усім, хто хоче впорядкувати свої знання з української. Перший модуль буде доступний уже з 1 лютого, а зареєструватися можна вже зараз на ed-era.com/ukr-lifehacks.

Надзвичайно пишаємось нашими вчителями, які долучаються до розробки таких важливих освітніх продуктів!

Поділитись: