ДІТИ НАПОВНЮЮТЬ ОСОБЛИВИМ СЕНСОМ СВОЇ ПРОЄКТИ “ЗРУЙНОВАНІ ВІЙНОЮ”

"Мрії - ніколи не вмирають", - коментують діти свою роботу для шкільної виставки, що пройшла в рамках заходу "Зруйновані війною"

"Мрії - ніколи не вмирають....", - коментують учні 4-го класу свою роботу для шкільної виставки, що пройшла в рамках заходу "Зруйновані війною". Ми ж додаємо: "наші мрії обов'язково перетворюються в цілі, які ми досягаємо". 

Роботи дітей такі глибокі, наповнені сенсом і пробуджують стільки почуттів. Вони чітко транслюють: школи, театри, музеї будуть відбудовані, зоопарки обов'язково відновлені - усі повернуться додому! 

Разом із вчителями та виховниками усі класи Новопечерської підготували  змістовні проєкти. Втілюючи свої ідеї, діти досліджували, якими наслідками обертається для людства знищення культурних цінностей. Знаходили відповіді на непрості питання, що можемо зробити ми, щоб повернути, відновити та захистити культурну спадщину нашої України, на скільки це цінно для всього світу.

У Конвенції ЮНЕСКО визначено: збиток завданий культурним цінностям одного народу, є збитком для всього людства. Наш проєкт "Зруйновані війною" фокусується на тих об'єктах, що є культурною чи архітектурною пам'яткою світу, проте були знищені чи зазнали руйнувань під час різних війн.

Поділитись: