А як там першачки?

21.04.2020
Чим займаються під час дистанційного навчання першокласники?

Цікаво, а як дистанційне навчання проходить у першокласників? Педагоги паралелі перших класів поділилися, що діти мають не тільки онлайн-уроки, але й домашні проєкти, фото яких вони надсилають учителям, щоб продемонструвати свій прогрес!

Наприклад, усі першачки взяли участь у проєкті "Город на підвіконні". Ось що про нього розповідає педагог 1-А класу пані Мирослава Коба:

З предмету "Я досліджую світ" ми вивчали тему "Рослини", і з метою дослідження "як ростуть рослини" кожен учень обрав для висаджування горох або квасольку. 
Щодня діти діляться своїми спостереженнями, демонструють горщики зі своїми рослинками. Із великим захватом спостерігають і розповідають про ті насінинки, які посадили у скляні ємності і є можливість бачити, як з'являються корінчики і перші пагони. Один із останніх лайфхаків від учнів: щоб насіння проросло швидше, горщик потрібно накрити фольгою і поставити на підвіконні де найбільше сонячного світла. Рослина проростає в рази швидше! 

Ще одним проєктом 1-А класу стали "баночки щастя". Коментар пані Мирослави: Метою цього проєкту є розвиток в учнів позитивного мислення. Ми запропонували дітям обрати будь-яку баночку, прикрасити її так, щоб вона викликала позитивні емоції, і щодня ввечері писати одне коротеньке повідомлення "що зробило мій день сьогодні щасливим". Домовились, що коли завершиться карантин і ми прийдемо до школи, то зможемо  в дружному колі почитати свої записки і згадати, що допомагало нам бути щасливими в такий складний  та незвичний для нас всіх період. Діти з великим задоволенням відгукнулись на цю пропозицію. Я, як вчитель, відзначаю ще й позитив у тому, що діти вчаться формулювати і записувати свої позитивні емоції. 

А от учні 1-Б та1-В класу всі свої карантинні досягнення вносять до спільної дошки на padlet.com. Тут і фото вирощених рослин, і кулінарні творіння, і майстерка з риболовлі — хто що вміє та чим готовий хвалитись :)

Поділитись: