Тиждень Героїв

21.10.2019
Наша насичена програма до Дня захисника України та Дня українського козацтва

Відзначити потрійне свято 14 жовтня (День захисника України, День українського козацтва та свято Покрови) за один день, звичайно, неможливо. Тож різноманітні заходи, які допомогли учням дізнатись більше про події та людей, яких ми вшановуємо цим святом, тривали більше тижня. Адже знаючи свою історію, ми можемо сміливіше дивитись у майбутнє та краще розуміти, як зробити його кращим. 

Ось, що відбувалось у цей час:

  • В холі школи з’явились дві виставки харківського художника Михайла Дяченка “Хрещені вогнем” та “Громовержці”, що зображають портрети захисників України на сході та учасників Революції Гідності.
  • 11 класи взяли участь у щоденному церемоніалі вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України. У цей день, 17 жовтня, Дзвін Пам’яті пролунав п’ять разів…
  • З учнями старшої школи зустрівся ветеран АТО, військовий блогер Олексій Петров. Завдяки пану Олексію учні з перших вуст почули про те, що відбувається на сході України, переглянули фото та поставили запитання, складні та подекуди гострі. Після виступу учні аплодували пану Олексієві стоячи.
  • Учні середньої школи побували на автобусно-пішій екскурсії Києвом, присвяченій Дню козацтва, а також відвідали інформаційно-виставковий центр “Майдан”, де переглянули експозицію, подивились фільм, вивчили інтерактивну карту подій та залишили записи в книзі відгуків. Оскільки екскурсія тривала протягом уроку, діти виконували завдання, які допомагали краще зосередитися і зробити висновки.
  • Четверті класи взяли участь у традиційних змаганнях Новопечерської — у Козацьких забавах, протягом яких наввипередки виконували веселі завдання. Перемогла, звичайно ж, дружба :)
  • А до учнів початкової школи завітали гості з Козацької лицарської школи: поговорили про козаків, їхні звичаї та пограли в ігри. Козацькі, звичайно ж!
Поділитись: