Критичні котики

07.02.2022
Як учням навчатись критичного мислення?

До Дня безпечного інтернету пані Інна Большакова, методистка Новопечерської, поділилась, як для учнів початкової можна провести урок з критичного мислення!

"Віртуальний світ інтернету може бути корисним і цікавим, але й небезпечним. Учитися орієнтуватися у цифровому світі, уникаючи небезпек, є важливою ціллю кожної людини. 

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.  Звісно, вчителі пропонують дітям обговорити важливі правила поведінки в інтернеті. Як це найкраще зробити? Звісно, прочитати цікаву захопливу історію про дітей таких, як ти сам/сама!

Діти 3-4 класів почали читати книжку Каті Сіль "Ніта. Ховайтесь фейки світу". У книзі описується історія про дівчинку, яка зі своїм другом успішно боролася з фейками. Саме такі історії без нуднуватих моралізаторств сприяють тому, щоб діти задумалися над питанням користування інформацією і вчилися її перевіряти. Також діти почали грати у нову гру з критичного мислення "Критикотики", завдання якої пов'язані і з безпекою в інтернеті, зокрема спілкуванню в соціальних мережах. Цікаві історії, фан від гри роблять навчання корисним: діти ненав'язливо вчаться використовувати інтернет безпечно". 

 

Поділитись: