Творчі заняття навіть на карантині!

26.03.2020
Як наші учні займаються творчими уроками та гуртками на карантині

Коли ми говоримо про дистанційне навчання, найбільше ми, мабуть, переймаємось щодо української та англійської мов, математики, фізики, хімії… 

А як же трудове навчання? А живопис? А музика? А гурткові заняття? Ці предмети не менш важливі, наприклад, уроки праці — це і допомога в побуті, і практика домашнього господарства, і можливість знайти нове цікаве хобі; живопис — нагода розслабитись від роботи за комп’ютером та ввімкнути уяву; музика сприяє розвитку інтелекту й тішить домашніх слухачів...

Тож під час дистанційного навчання ми й про ці уроки не забуваємо, і гуртки відвідуємо за розкладом  І подивіться, як круто виходить!

  • На дистанційних уроках трудового навчання учні мали практичне завдання: опрацювавши теоретичний матеріал та переглянувши відео, необхідно було надіслати відеоролик процесу виконання роботи, а саме зачіски у стилі бохо. Їх моделями були і вони самі, і подружки, і мами, і навіть ляльки!
  • Вихованці гуртка з кулінарії отримали завдання приготувати печиво або іншу страву за власним бажанням та почастувати родину. Перед тим засервірувавши стіл :)
  • На дистанційних уроках образотворчого мистецтва учні мали намалювати улюблену тварину та з готовим твором зробити селфі. 
  • Під час дистанційного навчання з музики в учнів з'явилася чудова можливість надолужити та вдосконалити свої теоретичні знання, адже без них неможливо уявити цікавого усвідомленого виконання музичних творів незалежно від інструменту чи стилю музики. Новопечерські музиканти мають відеоуроки, тестування, завдання на аналіз музичних творів тощо.
  • Гуртківці класу гітари долучаються до перегляду найяскравіших концертів гітарного мистецтва, а цього тижня будуть членами журі віртуального конкурсу "Гітара в чотири руки" (по записах відомих гітаристів), де мають обрати кращого на свою думку виконавця, базуючись на чітких професійних критеріях.
  • На гуртку з театру діти розшифровували картину Пітера Брейгеля «Фламандські прислів‘я», в якій закодовані 112 прислів‘їв. А потім складали історії про деяких з персонажів (хто вони, ким є один одному, мета їхніх дій, які перешкоди долають, як змінюються впродовж історії, який месседж несе історія, чим завершується).

Тож карантин — не привід забувати про творчість та кидати всі-всі сили на предмети, які типово вважаються найважливішими. Бо розслаблятись — це те, що нам усім зараз корисно!

Поділитись: