Майже біля зірок

Старшокласники познайомились із українцем, що підкорив Еверест!

Ми зустрілись із підкорювачем Евересту! 

Тарас Поздній не був тим, хто з дитинства мріяв підкорити найвищу точку Землі. Бо здавалось, що це так само недосяжно, як полетіти у космос! Навіть для людини, яка присвятила життя горам.

Але це сталося. І минулого тижня пан Тарас розповів нашим старшокласникам про свій шлях — спочатку до Евереста, а потім до його вершини. Тільки уявіть: щоб дістатись омріяної точки, потрібно пів року підготовки і два місяці самого сходження — так організм поступово звикатиме до висоти і зможе витримати колосальне навантаження. Бо коли навіть у наметі 9 градусів нижче нуля, а після взування кожного черевика потрібно кілька хвилин віддихатись, до цього потрібно бути ду-у-уже готовим!

На самій вершині, каже пан Тарас, уже й емоцій не вистачає: і через виснаження, і через розуміння, що це місце, в яке ти навряд чи колись повернешся… тому потрібно встигнути зробити мільйон фото та відео.

Дякуємо панові Тарасу за наші враження — роздивляючись його неймовірні фото, ми наче й самі кілька секунд побували на висоті у 8 849 метрів! 
 

Поділитись: