Екскурсія до старшої школи

13.10.2017
Ходімо з нами до творчого простору старшокласників!

Запрошуємо вас на чергову екскурсію, цього разу — до старшої школи!

Цього року на третьому поверсі в старшокласників з'явився свій власний творчий простір, де можна не тільки навчатись, а й з користю відпочити, дізнатись усю необхідну інформацію та навіть отримати повідомлення від вчителів. Розкажемо по порядку!

 

Полиці з книгами, пошта й стіл для настільного тенісу — це перше, що впадає у вічі. А ще, звісно, юрми старшокласників, які цим усім із задоволенням користуються.

 

Полиці з книгами тут не прості, а для Book Crossing'у — популярного в світі руху обміну книжками. Кожен — і учень, і учитель — може принести сюди свій екземляр і взяти інший. Усі книжки звідси відмічені спеціальними наліпками з поясненнями ідеї та принципу її роботи. І ідея прижилася 

 

Забуті речі, підручники, книги, перевірені роботи вчителі приносять сюди, до спеціальних поштових поличок. Це неймовірно зручно і значно спрощує комунікацію.

А ось і пошта у дії! Вчитель залишив стос перевірених робіт на поличці, учні можуть самостійно підійти та їх забрати.

 

Стіни тут оформлені плакатами — і друкованими, і зробленими власноруч. Справа, наприклад, — дерева цінностей, що учні робили 1 вересня. Наприкінці року вони зможуть переглянути їх і побачити, наскільки вони змінилися.

 

Інформаційних дощок аж дві — академічна й для оголошень. Тут важко щось забути :)

 

Шафки старшокласників тепер теж знаходяться у їхньому просторі, тож їм більше не потрібно спускатися на перший поверх за речами — усе необхідне можна швидко забрати навіть під час уроку (якщо це ну дуже терміново! ). Над шафками знайшлося чудове місце для "сушки" — оригінального розміщення плакатів. Та й самі шафки учні можуть вдосконалити за власним творчим покликом :) 

   

Кабінети старшої школи розділені за предметами. От так, наприклад, виглядають двері кабінету англійської мови (і ми обов'язково розповімо про нього детальніше на наших наступних екскурсіях).

 

І, нарешті, підглянемо до кабінету тьюторів старшої школи. Ось підставки для планшетів дев'ятого класу (вони зовсім новенькі й призначені для навчальної, дослідницької, пошукової, проектної роботи в Школі), а на сусідній поличці — отримані на спортивно-туристичному зльоті нагороди. 

До речі, система тьюторства старшої школи відрізняється від середньої. Тут працює команда з трьох тьюторів, кожен з яких може надати індивідуальну консультацію або працювати в групі, проводити тематичні тренінги та бути кураторами проектів. Таким чином, учням дається більше можливостей для самостійного вирішення проблем: тьютор порадить і підкаже, але активні дії залишають за учнями. Це готує їх до життя поза Школою, де їм потрібно буде щодня стикатися з новими задачами й вирішувати їх швидко і блискуче 

Поділитись: