Середня школа: Швидка допомога учням!

Куди звертатись за мотивацією та натхненням? Інструкція

Ми вже звикли до дистанційного навчання, тож цей маленький двотижневий челендж на початку семестру нас не злякав! 

Але що робити, якщо після безтурботних зимових свят трохи важко підключитись до навчання? До кого звертатись? Поради нашим учням дає пані Поліна!

Поліна Комарова, керівниця середньої школи: 

Другий семестр цієї зими розпочався дистанційно. Такого досвіду — починати після відпочинку вчитися і вчити віддалено — у нас ще не було. Нові випробування полягають у мотивації до роботи та самоорганізації. 

Особливо важливим (й іноді важчим) це є для учнів середньої школи. Так, саме підліткам непросто змусити себе займатися із задоволенням :( Чому? Тому що існує так багато речей, які потребують уваги і є цікавими поза навчанням! Меншим учням зазвичай більше допомагають батьки — і так добре знати, що будильник можна не почути, бо прийде мама й ніжно нагадає про те, що скоро урок :) А старші просто вже дорослі й серйозні: знають свою глобальну величезну мету, тому й спати не можуть — так хочуть вчитися. Як бути тим, хто знаходиться на місточку між дитинством та юнацтвом? 

Відповідь і вибір є! 

Перш за все — запитувати! Ставити ці питання дорослим — батькам, старшим сестрам і братам, вчителям. В Новопечерській відповідь на такі важливі питання вам можуть надати виховники. Кожен тиждень виховники 5-6-7 класів починають зі спілкування з вами. Прислухайтеся, робіть свої висновки, формуйте свої думки та висловлюйте їх! 

По-друге, навички ефективних людей (за програмою "Лідер у мені") — це не тільки теорія і красиві фрази. Програма складена завдяки досвіду багатьох людей і навички дійсно працюють! Як це перевірити? На практиці! А ще можно особисто звернутися до коучів програми — дорослих, які практикують навички, впевнились у її ефективності та можуть допомогти.

По-третє , якщо ви ще не готові говорити про це з дорослими, Щоденник самооцінки — те, що потрібно вам для самостійної і чесної оцінки реального стану справ щодо саморозвитку, формулювання цілей та їх впевненого досягнення.

Тепер ви, як проактивна людина, робите вибір або поєднуєте всі можливості, наприклад: самостійно працюєте зі щоденником самооцінки, берете участь у зустрічах із виховником (робите вправи, граєте у комунікативні ігри, дискутуєте), а потім отримуєте індивідуальну консультацію у коуча. Це вже план! А зараз це все можемо робити онлайн — просто фантастична можливість!

 

Поділитись: