Пам'ятайте Крути

01.02.2021
Як провести уроки з нагоди дня пам'яті у старшій школі

Ранок п'ятниці почався з учнівського оголошення на шкільному радіо: на більш ніж 70 років, поки Україна була у складі СРСР, про подвиг трьохсот молодих людей у бою під Крутами було забуто, та сьогодні ми, громадяни вільної України, пам’ятаємо і знаємо, для чого!

Протягом тижня наші старшокласники мали уроки, присвячені Героям Крут. Дев’яті класи переглядали епізоди фільму “Крути 1918”, аналізували їх, шукали й обговорювали історичну правду та художні вигадки, а десяті й одинадцяті — фільм “Крути. 100 років битви”.

Ось деякі їхні відгуки:

  • Марія: “Мені сподобався такий формат уроку, бо є справжні докази бойових дій… краще розумієш мотивацію і подвиги героїв. З уроку я йду з ідеєю, що маю пам'ятати про цей бій, про те, як важко українці билися за державу. Почуваюсь сумно, бо велика кількість загиблих, а також відчуваю гордість за свою націю”.
  • Григорій: “З уроку я йду з розумінням того, наскільки багато робили діти в той час. Наскільки дорослішими вони були в нашому віці”.

P.S. До речі, ось тут наша учителька історії та громадянської освіти пані Леся ділиться ідеями, як побудувати урок про Героїв Крут. Дуже рекомендуємо!
 

Поділитись: