Символи, що нас об'єднують

30.11.2020
Про пам'ять, яка має значення

У тиждень перед Днем пам’яті жертв Голодоморів нам хотілося згадати усе, що нас об’єднує. Наші символи, наші традиції, історії наших рідних. Адже незважаючи на всі спроби відняти в нас те, що є спільним для нас усіх, намагання асимілювати нашу націю, ми вистояли. І ми пам’ятаємо!

Цілий тиждень класи мали майстерки з виготовлення свічок пам’яті. Кожен створив свою саме такою, як хотілося, а вже в суботу ми запалили їх на своїх вікнах. А напередодні, за нашою традицією, запалили свічки па шкільному подвір’ї.

В четвер у холі Школи всі охочі могли відвідати виставку “Спадок” та послухати про традиції народного одягу просто з вуст хранительок та ідейниць проєкту. Ми зблизька розглянули сорочки та плахти, хустки та пояси, коралі та дукачі, а щось навіть приміряли

Нарешті, в День вільної форми ми самі вдягнулись у свої найкращі вишиванки. Це завжди так красиво, коли і діти, і дорослі приходять у народному одязі! Так ми ще дужче відчуваємо себе одним цілим, що має спільні мрії та надії на щасливе майбутнє.

Будьмо разом, друзі! Слава Україні! heart

Поділитись: