Писанки онлайн

Як ми побували на онлайн-майстерці з розпису великодніх яєць

Продовжуючи шукати можливості для нового онлайн-досвіду, минулого тижня ми придумали розвагу для всієї Новопечерської родини: запросили всіх на онлайн-майстерки з писанкарства!

Віртуальними гостями Новопечерської стала команда фольклористів з Києва «Майстерня українського свята», що їздять у різні етнографічні експедиції, вивчають та впроваджують у сучасне життя традиції, побут, ремесла наших пращурів. Це і звичаї, і пісні, і музика, і автентичні танці, і обряди. 

На онлайн-зустрічі з нами побували пані Наталка Лещенко та пані Анастісія Панкова. Майстрині розповіли про регіональні особливості писанкарства, які кольори та символи використовували (та продовжують використовувати) в різних куточках України, які інструменти та техніки для цього існують, і, врешті, що таке крашанки, крапанки, дряпанки та писанки і чим вони відрізняються. А потім настав час для практики: всі учасники мали можливість спробувати розмалювати яйця свічковим воском, фарбою або просто маркерами.

Здається, це був гарний вступ до Великодня! А подивитись на результат запрошуємо на фото, які надіслали нам діти та команда :) 

Поділитись: