Купаймося безпечно: поради нашої тренерки

10.07.2020
Наша тренерка з плавання пані Іванна розповідає, як безпечно купатися у відкритих водоймах

Правила поведінки на воді відомі всім, хто займається плаванням. Наприклад, нашим учням, які відвідують басейн! Та влітку, коли розваги в морі захоплюють особливо сильно, не зайвим буде згадати про них ще раз.

Разом із нашою тренеркою з плавання пані Іванною Домбровською ми підготували для вас збірку пояснень, яка нагадає, як правильно поводитись у воді. Адже обережність під час відпочинку — це не просто слідування правилам, а свідомий, проактивний вибір кожного.

Іванна Домбровська, тренерка з плавання: “Кожен з нас любить проводити час біля моря, річки чи озера. Щоб відпочинок залишив приємні спогади, потрібно дотримуватись правил поведінки на воді.

  • Купатись можна лише в облаштованих місцях, на пляжі має бути рятувальник та огороджена акваторія.
  • Не можна запливати за буйки.
  • Варто дослухатись до вказівок рятувальників.
  • Часто на відпочинку хочеться додати трошки адреналіну і пострибати у воду. Варто пам’ятати, що стрибати у водойми небезпечно: ніколи не знаєш що там, під водою, а це величезний ризик отримати травму. Навіть якщо вчора всі стрибали і все було гаразд, то течією підводний ландшафт змінюється дуже швидко. Може змінитись глибина, з’явитись предмети, через які можна отримати дуже серйозні травми. Отже, слід втриматись від стрибків, аби зберегти своє життя та здоров’я.
  • Купатися слід під пильним наглядом дорослих: течія, потоки холодної води — все це створює небезпеку і навіть найвпевненіші спортсмени можуть бути не готові до таких факторів.
  • Особливо уважними потрібно бути з водним транспортом, не підпливати близько до човнів, катерів та яхт: їх мотори дуже потужні та несуть загрозу життю.
  • Також слід звернути увагу на безпеку під час перебування на березі, користуватись головними уборами, що вбережуть від теплового удару та захистять здоров’я.
  • Перед кожним входом у воду треба переконатисьу доброму самопочутті, в іншому випадку дитині потрібно сповістити дорослих.
  • Також слід пам’ятати про безпечне поводження з надувними плавальними засобами: не користуватись ними без нагляду дорослих, пам’ятати, що течія може віднести далеко від берега.
  • Якщо круг, м’яч чи матрас віднесло від берега, дитині не можна намагатись доплисти и дістати його самостійно, їй обов’язково потрібно звернутись за допомогою до дорослих.

Пам’ятайте, що ці поради збережуть ваше здоров’я, а відпочинок на воді залишить тільки приємні спогади!”

Завантажте нашу інструкцію з правилами для дітей ось тут. Її можна роздрукувати та повісити, де зручно :) 

 

Поділитись: