Вибори лідера Учнівської ради

22.11.2023
Ось які вони – наші учні!

Вітаємо новообрану лідерку Учнівської ради Новопечерської школи Марію Головащенко!

Виборча кампанія завершилася захоплюючими дебатами серед трьох кандидатів, які боролися за почесний і відповідальний пост. За результатами – учні голосували й обрали свого лідера. Це була запекла і чесна боротьба, результат якої було важко передбачити. 

Загалом у голосуванні взяло участь 150 дітей із 5-11 класів. 

Наші учні вже добре розуміють, що таке коло впливу і як важливо робити свідомий вибір. Тож вони це продемонстрували. Вибори лідера – гарна практика навичок демократії та відповідальної позиції, які точно будуть потрібні свідомим громадянам України.

Ось, що розповідає про цю подію Валерія Гура, яка є лідером відділу комунікації Учнівської ради:

“Кожній команді потрібна людина, що мотивує і задає траєкторію розвитку. Учнівська рада з року в рік обирає собі натхненного лідера, який є рушієм змін і представником учнівських інтересів. Цьогоріч обрати цю людину мали шанс усі учні середньої та старшої школи шляхом загального голосування. 

Напередодні було проведено дебати між трьома кандидатами на цю посаду. Сильним лідером для сильної школи – Михайлом Ісуповим, лідеркою сердець –  Марією Головащенко та представником розумного лідерства – Володимиром Кузьмієм. 

Кожен з них мав ключову ідею: 
Михайло прагнув подарувати школі півріччя, максимально насичене заходами та емоціями для учнів.
Марія пропонувала залучати учнів у міжшкільні відносини й організовувати спільні заходи з іншими освітніми закладами. 
Володимир наполягав на конструктивності та чіткості, а тому пропонував спільно створити чіткий план дій на навчальний рік. 

Такий свідомий підхід від кандидатів захопив усіх! Але звісно дебати не могли пройти без каверзних питань. Особливо зацікавило питання про рекомендації книг. 

Отже, топ 3 книги від наших кандидатів: 

  • Becoming - Мішель Обама
  • 1984 - Джордж Орвелл
  • Історія України

Зверніть увагу на ці поради і внесіть їх у свій “to read” список”.

Бажаємо цікавих викликів новій Учнівській раді!

Поділитись: