Книжки для затишного зимового читання

17.12.2020
Поради від бібліотеки Новопечерської школи

Коли надворі морозно і вітряно, немає кращої штуки, ніж одягнути теплі шкарпетки, налити собі чаю з лимоном та почитати книжечку для настрою :)

 У Новопечерській бібліотеці панує святкова атмосфера: тут з'явилася цікава книжкова виставка «Книжкова заметіль», яскраві інсталяції, мультфільми, які переносять читачів у час чарівної казки, а також бібліотечні уроки «Стежками зимових казок», в які поринули учні початкової школи.  

А для вас наші пані бібліотекарки склали список чудових дитячих книжок, які саме гарно читати під час зимових свят. Беріть до уваги та даруйте дітям ;)

  • Мікеле Д'Іньяціо «Таємна робота Санта-Клауса»

Захоплива та весела книга про цікаве життя Санти «Таємна робота Санта-Клауса» створить яскраву святкову атмосферу, а також подарує лише теплі враження від прочитання.

Історія «Таємна робота Санта-Клауса» знайомить нас з милим Сантою, який понад усе любить свою професію. Та одного дня його звільняють. Куди тепер податися Санта-Клаусу? Він не втрачає надії та пробує себе у ролі офіціанта, аніматора та навіть співробітника call-центру. На жаль, такі заняття йому геть не підходять. І чи взагалі існує ще така робота, де він зможе ощасливлювати дітей?! Існує! Яка сама? Дізнавайтеся з книги.

«Таємна робота Санта-Клауса» Мікеле Д’іньяціо доповнена кумедними ілюстраціями Серджіо Олівотті, які тонко підкреслюють оригінальність сюжету. Книга легко читається і здатна підняти настрій не лише дітям, але й дорослим. Насолоджуйтесь неймовірними пригодами Санти та незабутньо проводьте час!

 

  • «Книжка під ялинку. Зимова збірка»

Різдво та Новий рік — чарівні свята! Давні традиції та сімейний затишок, мрії про щасливе майбутнє й обов’язково — приємні сюрпризи! «Книжка під ялинку» стане одним із них. Ця чудова збірка подарує радість вашим допитливим, розумним і цікавим малятам, та й дорослих не залишить байдужими. Адже до неї увійшли перевірені часом старовинні українські казки, оповідання й вірші про зимові свята та розваги. А ще колядки і щедрівки, що потішать бабусю й дідуся. Щасливого Різдва та Нового року!

 

 

 

 

  • «Моє Різдво. 12 історій про дива, які поряд»

Різдво — це особливий дивний час, коли очікуєш чогось чудового, незвичайного, чарівного. А якщо чогось дуже хочеш, воно обов’язково станеться. Саме так трапилося з героями оповідань, що увійшли до збірки «Моє Різдво». Про дива звичайні й абсолютно неймовірні, фантастичні, химерні розповідають сучасні українські письменники.

 

 

 

 

 

  • Рік Пітерс «Рік Санти»

 

Санта… Ти впізнаєш його за бородою, саньми, оленями і подарунками. Адже бачиш це все кожного Різдва. А чи знаєш ти, що він робить решту року? Кумедна мальована книжка про те, що робить Санта не на Різдво. Завдань «шукай і знаходь» у ній стане на цілий рік.

 

 

 

 

 

 

  • Сільві Мішлен «Різдво у Великому дереві»

На вершечку Великого дерева живе родина білок – тато, мама і троє білченят — Мельхіор, Бальтазар і Каспар (такі імена мали волхви, які принесли Ісусу дари на Різдво). Напередодні величного свята малюк Каспар кудись чкурнув, тож татусь вирушає на пошуки. Разом із ним маленькі читачі стрибатимуть з гілки на гілку, шукатимуть звірят і пташенят, розгортатимуть яскраві віконця із сюрпризами, щоб нарешті дізнатися, де сховалося білченя і його друзі, та як готуються до Різдва в цьому чарівному лісі.

Поділитись: