Ліцензований канадійський диплом в українській школі

22.05.2019
Новопечерська школа отримала ліцензію Blended Program (українсько-манітобської інтегрованої програми)

Маємо просто неймовірну новину: Новопечерська школа стала першою школою в Україні, що отримала ліцензію на викладання українсько-манітобської інтегрованої програми (Blended Program)!

Як ви, мабуть, вже чули, з дозволу Департаменту освіти Манітоби (провінції Канади) ми запустили Blended Program у вересні 2018 року. Але минулого тижня чотирирічний процес надання ліцензії нарешті було завершено, і ми з гордістю можемо сказати, що ми єдині в Україні, хто може похизуватися можливістю отримання Manitoba High School Diploma в українській школі разом із свідоцтвом про повну загальну середню освіту.

Програма розрахована на 4 роки, включає обов'язкові предмети української та манітобської програм, а також базові предмети, необхідні для вступу до закладів вищої освіти. Кредити (оцінки) диплому Manitoba High School Diploma зараховуються іноземними закладами вищої освіти без додаткових підтверджень.

Новопечерська школа пропонує обидва компоненти програми (український та манітобський) для своїх учнів 8-11 класів, а також окремо манітобський компонент для учнів інших шкіл, які навчаються на екстернатурі.

Такі інтегровані програми Міністерство освіти Манітоби (Канада) впроваджує по всьому світі спільно з локальними міністерствами освіти саме для учнів старшої школи. Сформована культурна та національна ідентичність дитини у цьому віці достатньо стійка для того, щоб почати засвоювати контент канадійського середовища, не втрачаючи рідного.

Ірена Корбабіч-Путко, директорка школи: "Від року заснування ми працюємо  над створенням програми, яка б інтегрувала дітей до загальносвітової освітньої системи та підготувала до того, щоб бути громадянами світу — людьми з глобальним мисленням. Для цього важливо отримати освіту, що відповідає світовим стандартам, але, щоб зберегти ідентичність, не забувати про своє українське серце”.

 

Роберт Бенд, керівник Blended Program у Новопечерській школі: “Програма допомагає учням підготуватись до вступу до університету й фокусується на двох аспектах. Перший — це академічна підготовка, а другий — відповідальність, необхідна для навчання в університеті. Ми допомагаємо учням навчитися керувати власною мотивацією, оскільки коли вони підуть до університету далеко від дому, там не буде ані мами, ані тата, ніхто не перевірятиме їхнє домашнє завдання, йдуть вони на вечірку чи на навчання. Вони мають робити це самостійно, і це найскладніше. Багато учнів не можуть впоратись із навчанням вже на першому курсі: не тому, що вони нерозумні, а тому, що не можуть дати ради своїй свободі”.

Зоя Литвин, голова ГС Освіторія, засновниця Новопечерської школи: "Я дуже пишаюся, що Новопечерська — перша і поки що єдина школа, яка не є міжнародною, навчає за українською програмою, але має можливість надавати і канадійський (прим. манітобський) диплом. Ми наважились на це, оскільки для нас дуже важливо, щоб наші діти могли отримати сучасні знання, були гарними спеціалістами та прекрасними людьми, щоб вони могли реалізувати себе завдяки інструментам і навичкам, які ми закладаємо в них у школі. 

Але ми помітили, що велика кількість українських студентів обирає освіту за кордоном через вищу якість, а іноді і доступність, особливо у деяких сферах, таких як управлінська освіта, медицина або наука. Проте вступ до закордонного закладу вищої освіти не такий легкий, і ми б хотіли полегшити життя нашим студентам, щоб вони одразу мали диплом, який котирується в усіх престижних закладах. Канадійський диплом ідеально підходить для цього. Таким чином, наші учні можуть стати прекрасними спеціалістами, повертатися назад з сучаснішими знаннями та підходами й розвивати українську економіку.

 

Поділитись: