Модель ООН – освітня гра

22.03.2024
Учні виступали в ролі дипломатів.

В Новопечерській пройшла освітня гра Модель ООН, в якій учні грали роль делегатів різних держав світу для розв'язання глобальних проблем людства.

Дискутували:

  • 8-А, 8-Б та 9-Б класи на тему: "Міжнародний тероризм як дестабілізуючий фактор безпеки у світі".
  • 9-А клас на тему: "Наркозалежність серед молоді як фактор загрози існування людства".

Діти висловлювали думки відповідно до геополітичної ситуації, розуміючи особливість устрою та форми правління держав, а також глобальність обговорюваних проблем. Учні робили власні політичні заяви від імені країн, які вони представляли та пропонували шляхи розв'язання проблем.
Куратором заходу виступив наш учитель історії пан Єгор, а модераторами були учні 9, 10 та 11 класів: Вікторія Бардок, Анастасія, Дричак, Марія Головащенко, Анна Шевченко, Михайло Ісупов, Анастасія Мостова, Софія Гевко та Валерія Гура, які є активними учасниками дебатного клубу в Новопечерській школі.

Модель ООН – освітня ролева гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. ЇЇ учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в ООН.

За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення ООН. Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі, а 2009 року вперше відбулась Глобальна Модель ООН.

Вже більше 50-ти років MUN дає можливість студентам з усього світу брати участь в глобальних проектах і переговорах шляхом імітацій конференцій Організації Об’єднаних Націй.

Поділитись: