Наліпка, що рятує

30.11.2018
Наш учень запустив проект, що скорочує витрати паперу

Еко-ініціативи ширяться світом і нашою Школою! І те, що навіть одна людина в цій сфері може зробити дуже багато, доводить наш учень 10-го класу Віктор Квашенко. Хлопець самостійно створив та реалізував проект “Стікер, що рятує”, який за допомогою маленьких наліпок змушує замислитись над споживанням паперу та скоротити його. На створеному Віктором сайті https://www.stickerthatsaves.com/ можна замовити набір “свідомих” стікерів (навіть персоналізований, з лого компанії) для боксів з рушниками, серветками, коробок з папером біля принтерів та інших контейнерів.

"Цю ідею я запозичив з США: саме там такі наліпки можна побачити, наприклад, в державних закладах на боксах з рушниками",  — розповідає Віктор. "Я створив власний дизайн та зробив сайт, де їх можна замовити куди завгодно, від офісів до навчальних закладів. Це не комерційний проект, тому все продається за собівартістю. Дуже радий, що проект в першу чергу реалізувався саме в Новошколі. До мене підходить багато моїх однокласників, кажуть, що їм подобається ця ідея; маленьким дітям теж сподобалось, багато розпитують і говорять, що вже беруть за один раз лише один рушник.

З найближчих планів — створити блог, де писатиму статті про те, як розвивається проект (наприклад, де з’являються нові стікери) та інші новини. Також хотів би зробити дизайн англійською мовою, щоб надсилати замовникам з закордону. Хотів би далі розвивати цю екологічну тему, робити щось просте, але те, що дійсно допомагає, адже за статистикою, наданою однією зі шкіл США, одна така наліпка може зберегти 50 кг паперу на рік, а набір наліпок у всій школі — цілу тонну паперу на рік!"

 

Поділитись: